Атлетски стадион у Краљеву чека боље дане

Да би Краљево било на атлетској мапи Србије, треба му атлетски стадион који ће задовољавати спортске стандарде. Стадион поред Ибра, који је изграђен 1972. године, никада није реконструисан, а за то је потребно око 100 милиона динара.

Давнашњи сан многих Краљевчана је модеран атлетски објекат, а Краљево је на путу да дође до коначног решења, рекао је у Краљеву генерални секретар Атлетског савеза Србије, бивши атлетичар, рекордер, репрезентативац Слободан Бранковић.

Бранковић је истакао да је најважније да за реконструкцију стадиона постоји пројекат, воља и жеља локалне самоуправе да се атлетска стаза уради, а да слично мисли и председник Атлетског клуба Краљево који жели да остане упамћен као председник који је свом спорту омогућио врхунске услове, какве у Краљеву већ имају други, дворански спортови, кошарка, одбојка, рукомет и други.

"Атлетски савез је ту да помогне у комуникацији са ресорним министарством и другим институцијама, како би реконструисани стадион могао да добије цертификат Светске атлетске федерације и да би сви резултати који буду постигнути на тој стази били прихваћени као нови рекорди", истакао је Бранковић, изразивши веровање да ће до краја године бити познато када ће, напокон, доћи до реконструкције стадиона.

Према речима градоначелника Терзића, локална самоуправа преузела је на себе обнову спортске инфраструктуре која је годинама била у потпуности запостављена.

"Желимо да обезбедимо да наши млади имају могућности да се више баве спортом. Поред теретане не отвореном, уређења простора у Борићима и отварања нове Хале спортова настојимо да решимо и проблем атлетског стадиона у самом центру града, који је у веома лошем стању, од стазе, преко трибина, до простора који није ограђен", рекао је Терзић, напомињући да су разговори о темељној реконструкцији атлетског стадиона започети у новембру прошле године.

Он је изразио наду да ће уз помоћ Министарства привреде и кроз сарадњу са Министарством омладине и спорта и Атлетским савезом Србије, град Краљево наћи решење да обезбеди материјална средства за потпуну реконструкцију овог стадиона.

"Воља града постоји, али је чињеница да сами не можемо да уђемо у пројекат који неће мало коштати", додаје Терзић.

Директор Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта Краљево Александар Несторовић истиче да постоји више начина за затварање финансијске конструкције.

"Аплицирали смо код Министарства привреде са жељом да за тај пројекат они обезбеде половину средстава. За ту намену определићемо из градског буџета за наредну годину 30 милиона динара, а од Министарства привреде очекујемо да нам помогне са још толико средстава. Има назнака да смо прошли све њихове селекције, а како се то финансира из средстава Европске инвестиционе банке чека се још њихов одговор", каже Несторовић, додајући да пројекат комплетне реконсктрукције стадиона, са свом опремом и залетиштима кошта око 110 милиона динара.

То је, како је рекао, пројектантска вредност која у набавци буде нижа, па у овом предузећу процењују да би за 90 до 100 милиона динара Краљево могло да добије реконструисани атлетски стадион у нади да би завршни слој тартан стазе могао да буде донација Атлетског савеза Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво