Извештај са седнице Скупштине Града Врања

На седници Скупштине Града Врања одборници су донели одлуку о покретању поступка ликвидације поједниних предузећа, Дирекције за развој и изградњу, Скијалишта Бесна Кобила. Програм пословања Управе бање и Водовода усклађен је са Законом о јавним предузећима.

Закон о буџетском систему обавезује локалне самоуправе да реорганизују рад. Јавна предузећа морају да послују по тржишним принципима, нема финансирања из буџета. Престају да послују Дирекција и Скијалиште Бесна Кобила.

"Оно што је најбитније нико неће остати без посла и на улици. Сви запослени ће бити преузети у градској управи, установи или предузећу", каже Слободан Миленковић, градоначелник Врања.

Послове Дирекције преузеће Водовод, као и неке раднике. Формира се и посебно предузеће Паркинг сервис, које ће се финансирати сопственим средствима. Град ће преузети обавезе предузећа која иду у ликвидацију. Мења се и организација рада Градске управе.

"Претходна организација градске управе је била гломазна, оптерећена великим бројем руководећих места", каже Душан Аритоновић, начелник градске управе.

Управа Бање усклађује пословање са Законом о јавним предузећима, и даље ће одржавати зелене површине и регулисати дистрибуцију топле воде са изворишта, али се неће финансирати из буџета. За привредно друштво Слободна зона тражи се решење, о томе ће одборници расправљати на следећој седници Скупштине града.

rts.vranje@rts.rs
+381 17 424 945

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво