Читај ми!

Печат времена и вредности

У Манастиру Свете Тројице у Кикинди представљена је књига професора Спасоја Граховца, "Печат времена и вредности". Књига есеја, књижевних и ликовних приказа је његово тридесето дело.

Књига професора Спасоја Граховца "Печат времена и вредности", представљена је у манастиру Свете Тројице у Кикинди.

"Спасоје Граховац је надарен, изузетно образован истраживач који се у све чега се лати упушта са великом страшћу, без обзира на то да ли је у питању поезија, есејистика, књижевна или ликовна критика, књижевна теорија и методика или нешто друго што је у вези са уметношћу", сматра књижевни критичар Душан Милићев.

"Његов репертоар књижевних и ликовних приказа и есеја у функцији је смисла и сврхе уметности, а оно што је карактеристично за Граховчев рад јесте да његове критике и есеји често надрастају дело о којем пише", каже Милићев у предговору књиге.

У Манастиру Свете Тројице у Кикинди о Граховцу је говорио и песник из Темишвара, Иван Мунћан.

По његовој оцени, аутор нуди "зрела и синтезна виђења која изнедрују проницљива предвиђања и мудра процењивања једног интелектуалца чији је дијапазон интересовања, образовања и изражавања обиман".

Сам Граховац за себе каже да је само стваралац, увек жељан новог знања и сазнања, нових искустава, мисли и реченица.

"У мом стваралаштву у највећој мери се одражава мој лични живот - моје емоције, расположења, моја сумња, песимизам, као и мешавина лирског и епског", каже Граховац.

"Печат времена и вредности" је тридесета књига професора доктора Спасоја Граховца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво