Нова пчела слетела у Каменово

На постаменту у центру Каменова, ускоро ће стајати нова бронзана скулптура пчеле. Стара пчела, симбол села познатог по производњи меда, украдена је пре 10 месеци, а у израду нове мештани и општина уложили су 8.000 евра.

Село Каменово, код Петровца на Млави, поново је добило свој симбол - велику бронзану пчелу.

Стара скулптура која је красила центар села украдена је пре десет месеци. Нову бронзану пчелу, која је изливена у Смедереву, Каменовчани су жељно дочекали.

Мирко Љубомировић, председник пчеларске подружнице у Каменову каже да су задовољни: "Уложили смо средства, помогла нам је и општина, и ево сада смо направили и лепшу и бољу."

Стара пчела је након крађе нетрагом нестала, иако су осумњичени за ово недело, сакупљачи секундарних сировина, пронађени. Нову пчелу Каменовчани ће, кажу, боље чувати.

"Сада ћемо уложити средства да платимо осигурање", каже Милош Милојковић, пчелар из Каменова. "Поставићемо и камере, тако да лопови више неће моћи да је украду."

Наредних дана пчела ће бити постављена на постамент у облику цвета, који ће бити нешто другачији од досадашњег.

Симбол пчеларског села коштао је око 8.000 евра. Половину новца обезбедили су Каменовчани, а пола општина Петровац на Млави.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 02. мар 2012, 17:44) - anonymous [нерегистровани]

pozdrav

jako se radujemo ja i suprga Mirjana. Dolazimo
07.04.2012. na sajam sa našim dragim prijateljima koji nisu bili do sada. Prošle godine je postolje bilo tužno i plakalo je za svojom pčelom. puno sreće kamenovčanima.

Minja i Mira iz Kovina

(петак, 18. нов 2011, 17:04) - anonymous [нерегистровани]

Pčela

Treba spomenuti sve koji su učestovali u finansiranju izgradnje nove pčele. Bilo je mnogo donatora,što pčelarskih udruženja što pojedinaca.

(петак, 18. нов 2011, 09:44) - ivica [нерегистровани]

pohvala

Čestitam mojim KAMENOVCIMA na novoj pčeli, da nam njen povratak u naše selo donese mnogo medonosnih cvetova i reke meda.