У борби против беле куге

Манифестација "Дан борбе против беле куге" одржана је данас у Смољинцу код Пожаревца, а организатори манифестације емисија РТС-а "Задња кућа Србија" и тамошња месна заједница поручили су да подстицај младим паровима и борба против "беле куге" морају, поред корупције и подизања привреде, бити приоритет државне политике.

У селу Смољинцу код Пожаревца организован "Дан борбе против беле куге", који су заједнички организовали емисија РТС-а "Задња кућа Србија" и тамошња месна заједница.

Смољинчани, од којих је скоро половина на раду у иностранству, упозорили су на алармантну ситуацију гашења њиховог села.

Манифестацији су присуствовали принц Александар Карађорђевић, владика браничевски Игњатије, глумац Милорад Мандић Манда и телевизијски редитељ и глумац Радош Бајић.

Организатори су истакли да је скуп у Смољинцу био први, а да ће следеће године бити "пребројавање", које ће показати да ли је дршава нешто урадила за спасавање нације и апеловали су да држава сврста у приоритете политике "стимулацију рађања".

Принц Александар Карађорђевић подржао је борбу против "беле куге" оцењујући да она прети Србији.

"Бела куга прети Србији, јер се млади боје да заснују породицу и рађају децу због неизвесне будућности", рекао је Карађорђевић, а саопштено је из његовог кабинета.

Он је навео да су деца највеће благо, а да је богата и срећна породица једина гаранција да ћемо наставити да живимо и успешно се развијамо као народ и као држава у будућности.

Како су раније најавили организатори, манифестација има за циљ скретање пажње на решавање проблема "беле куге" и његово јасно позиционирање међу државне и приоритете нације.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 30. авг 2013, 09:37) - Robislav [нерегистровани]

bele kuge

To je veliki Problem u ceo Evropa. Razlog je,
da se narod plasi od buducnost. Veliki razlog je, da mnogo broj ljudi zivi u materialisticki svet. Oni zeli da ima luksus,
dobar Auto, kucu, stan, zlatni sat.

Tako, da nema vise pare sa dece.

Treci razlog je, da je nemiran u svetu.Mnogo rat ima, jedan je protiv drugi, manje i manje ima solidarnost.

Tesko, to da prekida, vrlo tesko.

Veliki pozdrav sa Srbiju od Robislav iz stranstvo (izvinite, moj srpski jos nije,
kako treba, ali ja ucim dalje moj materni jezik!!!)

(петак, 30. авг 2013, 08:39) - Braca [нерегистровани]

Poslodavci

Nista nije kasno u borbi protiv bele kuge.Ali,HITNO,NAJHITNIJE - drzava da preuzme stvar u svoje ruke.Kako - zakonom urediti da poslodavci vise ne manipulisu sa mladim zenama,aktuelnim ili buducim majkama.Radno vreme pod hitno promeniti kako bi majke mogle vise biti sa decom,poslodvci moraju zaposljavati mlade majke i ni po koju cenu da se zenama-majkama radno mesto ukida po odlasku na porodiljsko ili nemaju gde da se vrate i sl.,produzeni boravci u skolama da budu otvoreniji i mnogobrojniji,ukinuti PDV za sve sto se odnosi na decu i to da bude maksimalno kontrolisano...
Narode,Srbi znaju da prave i da gaje decu ali neka im DRZAVA BUDE OZBILJNA !!!

(четвртак, 29. авг 2013, 22:17) - anonymous [нерегистровани]

Konačno,

iako svi mislimo da je kasno vredi pokušati!
Svaka čast!