У Жабљу отворен погон немачке компаније за прераду поврћа

Фабрика за прераду поврћа немачке компаније "Мемингер консервен - Србија" отворена је у Госпођинцима, у општини Жабаљ. Инвестиција вредна четири милиона евра, а фабрика ће, како је најаваљено, запошљавати око 250 радника.

Реч је о компанији чија је основна делатност прерада краставаца које откупљује од више од 2000 коопераната у нашој земљи. Једна трећина од око 15.000 тона откупљених краставаца прерађиваће се у новоизграђеној фабрици у Госпођинцима, саопштила је Покрајинска влада.

Председник окрајинске владе Игор Мировић каже да ће ова инвестиција важна јер ће, како је истакао, допринети развоју прехрамбене индустрије у Србији.

Навео је да је у првих шест месеци ове године забележен раст када је реч о прехрамбеној индустрији у АП Војводини.

"Мере Владе Републике Србије и мере Покрајинске владе дале су резултат. Усмеравамо значајна средства у ову област јер у нашој земљи постоје услови да се инвестира у прехрамбену индустрију", нагласио је Мировић.

У 2016. години, додао је Мировић, буџет АП Војводине износио је 62 милијарде динара, а 2020. године, имаћемо буџет од 80 милијарди динара, а то је омогућио развој привреде и пољопривреде, казао је председник Мировић.

Имати овакву фабрику у Србији велика је и значајна ствар. Влада Републике Србије уредила је Закон о ангажовању сезонских радника у пољопривреди и тиме омогућила запошљавање 22.500 радника по том основу, рекао је министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Директор "Мамингер консервена" Клаус Херпел каже да је после нешто више од годину дана од постављања камена темељца за ову фабрику се данас може рећи да је направљен заједнички корак ка будућности.

Како је додао, фабрика ће се, уз подршку влада Србије и Немачке наставити да развија и проширује.

О значају ове инвестиције говорили су и амасадор СР Немачке Томас Шиб, директор компаније "Мамингер консервен - Србија" Оливер Угринај и председник Општине Жабаљ Чедомир Божић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво