Михајловић: Желимо да најбоље фирме граде "Моравски коридор"

Србија жели да најбоље светске компаније граде "Моравски коридор", изјавила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

После састанка са представницима Западнобачког округа и локалних самоуправа Оџака, Сомбора, Куле и Апатина, Зорана Михајловић је рекла да очекује да ће ускоро почети радови на изградњи Моравског коридора.

"Моравски коридор повезује централну Србију, повезује најмање пола милиона људи, повезује два коридора. За нас је важно да што пре почнемо изградњу Моравског коридора", навела је министарка након питања шта очекује од јавног позива за стратешког партнера за изградњу тог коридора.

Изразила је наду да ће најбоље светске компаније да се јаве на позив, који је објављен у понедељак, као што се нада да иза тих компанија стајати најбоље финансијске куће.

"Улажемо у Западнобачки округ" 

У одржавање и реконструкцију путева у Западнобачком округу у 2019. и 2020. години биће уложено 4,5 милијарди динара, рекла је Михајловићева.

Новинарима у Апатину рекла је да је то договорено на данашњем састанку са начелником Западнобачког округа Душаном Марјаном и челницима локалних самоуправа - Апатина, Оџака, Куле и Сомбора.

"То није мали новац, једним делом то су локални путеви, има и државних путева који ће бити реконструисани. Неке радови ће бити заједнички са општинама, други већи део биће у надлежности Путева Србије", каже Михајловић.

Рекла је да је у плану изградња брзе саобраћајнице Врбас-Кула Сомбор, да се ради пројектно-техничка документација и да ће се потом видети колики је обим те инвестиције.

Нагласила је да се није одустало од изградње луке Апатин, за коју каже да је важна за будућност Апаина и за привредни развој тог дела земље, те да је на састану било речи и о реконструкцији пруга.

Одговарајући на питање о граничном прелазу Богојево, Михајловићева је рекла да тај прелаз мора бити проширен, те да ће се у тај посао ући идуће године.

Навела је да су одржани састанци са представницима Мађарске и Бугарске, те да је добијено обећање Мађара да за време летњих месеци, од маја до краја августа, процедуре буду што једноставније на граничним прелазима.

Она је, међутим, навела да су најдужа чекања на уласку у Србију из земаља ЕУ.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво