Највећи суноврат "Боинга" у последњој деценији

Амерички произвођач авиона "Боинг" пријавио је губитак од скоро три милијарде долара у другом кварталу, пошто је компанија суочена са последицама дуготрајног приземљења свог најпродаванијег авиона "737 макс".

Нето губитак "Боинга" у кварталу завршеном 30. јуна износио је 2,94 милијарде долара, што је највећи губитак компаније у протеклих 10 година, преноси агенција Ројтерс и подсећа да је у истом периоду годину раније "Боинг" имао профит од 2,20 милијарди долара.

Продаја је пала за 35 одсто на 15,75 милијарди долара, подбацивши у односу на просечну прогнозу од 18,55 милијарди долара.

"Боинг" је смањио производњу свог најпознатијег ускотрупног авиона "737 макс" и током другог тромесечја је извршио резервисање средства од скоро пет милијарди долара за покривање трошкова, након приземљења широм света која су уследила после два фатална пада тог модела авиона у Етиопији и Индонезији.

У резервисана средства урачуната је и компензација коју ће "Боинг" морати да плати авио-компанијама за кашњење испорука.

"Боинг" је, такође, саопштио данас да је први лет његовог широкотрупног авиона "777 икс" сада одложен до почетка 2020. године, због проблема са мотором компаније Џенерал електрик.

Деонице "Боинга" пале су за један одсто у електронском трговању.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво