Велико интересовање путника за нове дестинације "Ер Србије"

Од овог пролећа "Ер Србија" лети на девет нових дестинација. Авиони су, после дуге паузе, већ полетели у Хелсинки, Кијев, Каиро, Ријеку. Са путницима је на некима од њих био и Никола Вукомановић, виши менаџер корпоративних послова "Ер Србије", каже да је интересовање путника велико.

Национална авио-компанија Србије има девет нових директних летова. Према речима Николе Вукомановића, на седам дестинација ће се летети током целе године, а за Ницу и Задар само током сезоне.

"Од 1. до 4. (јуна) имали смо прве летове ка свим тим дестинацијама — први је био ка Хелсинкију, потом смо имали Кијев, Каиро, Барселону. Сада гледамо какво је интересовање и могу да кажем да је заиста велико", навео је Вукомановић.

Руководство "Ер Србије" одлучило се за нове дестинације након детаљних анализа тржишта, где путници желе да иду.

"Овим дестинацијама дошли смо до броја 49. До ове године летели смо на 40 дестинација и сада ћемо гледати колико ће то значити у укупном броју путника до краја године", истакао је Вукомановић.

Веза са Хелсинкијем је значајна, јер преко 27 милиона људи годишње путује преко главног града Финске. Вукомановић се нада да ће један део њих долазити преко Београда и наставити даље ка мору или другим дестинацијама.

Ово је највеће проширење саобраћајне мреже од када је "Ер Србија" почела да ради и управо из Београда су једини директни летови за одређене дестинације. Вукомановић је рекао да очекује повећање броја путника из региона, као и транзитних путника који ће користити услуге "Ер Србије".

"Ја сам уверен да ћемо ову годину завршити са већим бројем од 2,62 милиона путника колико је било прошле године", додао је Вукомановић.

Ново проширење мреже планирано је за следећи месец. Уводи се 12 нових линија из Ниша.

"Ово је заиста велико ширење мреже дестинација, имајући у виду да у свету неке друге компаније имају много мањи број, иако су веће од нас", закључио је виши менаџер корпоративних послова "Ер Србије".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво