Санација пукотина на Коридору 10

На источном краку Коридора 10 између Просека и Банцарева у дужини од 150 метара, у јуну прошле године су се појавиле пукотине на коловозној конструкцији. Грчка "Терна" је 5. фебруара започела радове на санацији, који неће утицати на предвиђено пуштање у саобраћај целе деонице, саопштили су "Коридори Србије".

"Пуштање у саобраћај деонице источног крака Коридора 10 Просек - Црвена Река очекује се чим буду потпуно завршени радови на електро-машинском опремању тунела Банцарево и изградњи деонице Банцарево - Црвена Река, тако да наведено отклањање недостатака неће имати утицај на пуштање те деонице у саобраћај, тј. радови ће бити благовремено завршени", навели су "Коридори".

Они су реаговали на текст који се јуче појавио у медијима под насловом "Део Коридора 10 пропао пре отварања".

Деоница између Просека и Банцарева је изграђена 2016. године, а пукотине, између мостова Б1 и Б2, појавиле су се у јуну 2018. године.

Одмах по уочавању настанка пукотина, "Коридори Србије" и надзорни орган, компанија "Ептиса", су 20. јуна издали извођачу "извештај о неусаглашености", којим је наложено грчкој компанији "Терна" предузимање неопходних мера праћења настанка нових пукотина.

Такође, затражено је да предложе како ће уочени недостаци у квалитету изведених радова бити отклоњени.

Извођач је, после опсежних истражних радова, који је спровео у његово име Институт за путеве а.д Београд, 30. новембра послао три предлога за санацију. 

После извршене анализе свих предлога, 27. децембра, надзорни орган и "Коридори" дали су инструкцију да се изврши замена целокупног насипа и ураде поново сви слојеви коловозне конструкције, када то дозволе временски услови.

"Коридори Србије" наводе да желе да обавесте јавност да су поменути недостаци уочени у току гарантног периода и да извођач има обавезу да их отклони о свом трошку, што му је уговорна обавеза и за шта постоје адекватне банкарске гаранције за добро извршење посла.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво