Сутра отварање прве фабрике у "Mind Parku"

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће сутра свечаном отварању прве фабрике у индустријском комплексу "MIND Park" у Крагујевцу.

Александар Вучић је за Пинк рекао да ће у њој радити скоро 1.000 људи, али није открио о којој фабрици је реч.

Како је рекао, у том индустријском парку у Шумадији ће у наредном периоду бити отворене још две или три фабрике.

Вучић каже да ће у марту бити отворена фабрика "Форверк" у Чачку.

"Треба да видимо које фабрике ћемо још да отворимо у Поморављу, на пример у Ћуприји, која има добру индустријску зону. Када то све завршимо, нема више проблема са Шумадијом", рекао је Вучић.

Инвеститор за пројекат "MIND Park" је компанија "Mind Real Estate" која је део Milanović Industries Group - Mind Group, која је у власништву Братислава Милановића.

У оквиру Mind Parka, подсетимо, како је раније најављено, пословаће немачки Сименс, који је почетком фебруара и званично преузео предузеће Милановић инжењеринг.

Немачки инвеститор ће, према писању медија, овде производити комплетна шинска возила, и то ће бити њихова друга фабрика у Србији.

Индустријски комплекс "MIND Park", чија изградња је почела у априлу у Лужницама код Крагујевца, осмишљен је као град у малом са свим садржајима који су неопходни за свакодневан живот.

Поред тога што ће "MIND Park" бити индустријски комплекс, он ће се утопити у природни амбијент, а посебна пажња је посвећена заштити животне средине.

Извођач радова је Техноградња из Крушевца.

На површини од 10 хектара налазиће се управна зграда "MIND Parkа", као и дечје обданиште и поликлиничко-дијагностички центар са најсавременијом опремом.

У згради инжењеринга радиће велики број инжењера из различитих области, а не само за потребе индустрије шинских возила.

У оквиру комплекса налазиће се и спортски терени и мултифункционална хала, као и аеродромска писта.

број коментара 0 пошаљи коментар