УАЕ заинтересовани за прехрамбене производе

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и државна министарка за безбедност хране Уједињених Арапских Емирата Мариам Бинт Мухамед Алмхеири разговарали су о могућностима за повећање обима робне размене између две земље и сарадњи у другим привредним областима.

Министарка Алмхеири истакла је велику заинтересованост УАЕ за прехрамбене производе из наше земље, посебно за говеђе и овчије месо и изразила наду да ће у што скоријем року бити завршен процес сертификације, како би се увоз хране из Србије одвијао несметано.

Алмхеири је такође најавила да ће у априлу идуће године Србију посетити велика привредна делегација из УАЕ, која ће на пословном форуму са нашим привредницима разговарати о наредним корацима за повећање робне размене две земље и новим инвестицијама из УАЕ у Србију.

Љајић је позвао привреднике из УАЕ да инвестирају у Србију, посебно у области сточарства и месне индустрије, у којима постоји велики потенцијал за ширење и даљи развој.

Он је навео да ће Влада Србије у наредном периоду посебну пажњу посветити унапређењу бањског и здравственог туризма, додајући да и у тој сфери има могућности за инвестиције из УАЕ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво