Жена на челу "Тесле", уместо Маска – Робин Денхолм

Робин Денхолм, главна финансијска директорка у аустралијском телекомуникационом оператору "Телстра корп", замениће Илона Маска на месту председника управе компаније "Тесла".

Денхолмова ће отићи са функције финансијског директора и шефа стратегије „Телстре када истекне шестомесечни отказни рок који је дала тој компанији, наводи се у саопштењу "Тесле", а преноси Ројтерс.

Произвођач електромобила је додао да ће Денхолмова као шефица "Тесле" имати уговор с пуним радним временом.

Денхолм ће, напомиње се у саопштењу, привремено одступити са функције председнице у "Теслиној" Комисији за ревизију, док не напусти аустралијску фирму.

"Тесла" се у последњих неколико месеци суочавао са озбиљним проблемима због Маскових твитова о томе да је "обезбедио финансирање" за приватизацију и повлачење компаније са берзе, што је касније оповргнуто.

Америчка Комисија за хартије од вредности и берзе (СЕЦ) је тужила Маска и "Теслу" за превару због обмањујућих твитова, након чега су у септембру постигли нагодбу према којој компанија и Маск треба да плате новчану казну од по 20 милиона долара.

Поред тога, Маску је постављен услов да се повуче са функције председника управе на три године.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 08. нов 2018, 12:40) - anonymous [нерегистровани]

kakvi crni problemi

Tesla motors belezi neverovatne uspehe i konacno pozitivno posluju. Brend je nikad jaci i tek se ocekuje osvajanje trzista.
Jedan neverovatan podatak: pretekli su brendove kao sto su Audi, Porsche itd... po ukupnom broju prodatih limuzina u 2018 god. u Americi!!! To niko nije mogao ni da zamisli pre 2-3 god.
Mask i dalje ostaje na poziciji izvrsnog direktora u firmi. Ovo je samo tehnicka smena unutar poslovanja...

(четвртак, 08. нов 2018, 11:56) - anonymous [нерегистровани]

Zanimljivo

Retko se desi da istina ovako jasno izađe na videlo. Bilo je puno priča i dokaza o velikim problemima i nenormalnom rasipništvu Maska, ali su stalno stizale i informacije da nema problema. Sada je jasno da ih je itekako bilo i to toliko ogromnih da su odlučili da se reše čoveka koji je bio zaštitno lice i glavni pokretač i posla i investicija. Očigledno je da njegove reči i lepe priče više nisu bile dovoljne. Bar kada bismo mi tako smenjivali slatkorečive političare.