Михајловић и Хасанов о изградњи саобраћајница у Србији

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфарструктуре Зорана Михајловић разговарала је са амбасадором Азербејџана у Србији Елдаром Хасановим о реализацији пројекта изградње ауто-пута Рума - Шабац и брзе саобраћајнице Шабац - Лозница, као и о изградњи Обилазнице око Београда.

Амбасадор Хасанов истакао је да је Азербејџан спреман да издвоји 210 милиона евра кредита за реализацију пројекта, те да две стране треба у најскоријем року да договоре детаље финансирања.

"Изградња брзе саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница један је од најважнијих пројеката које започињемо и задовољство нам је што ћемо са азербејџанским партнерима кренути у преговоре о финансирању овог пројекта. Најпре да потпишемо комерцијални, а потом и уговор о финансирању", рекла је том приликом Михајловићева.

Мијаловићева је такође навела да је за Србију од велике важности да се Обилазница око Београда заврши и да очекује да азербејџанска компанија Азвирт буде партнер у реализацији овог пројекта.

"Отворени смо за сарадњу са Азербејџаном на новим пројектима. Азвирт се показао као добар и поуздан партнер на изградњи деонице Коридора 11 од Љига до Прел?ине. Нема разлога да у будућности не наставимо у истом смеру. Ту пре свега мислим на изградњу београдске обилазнице, као и саобраћајнице Рума-Шабац-Лозница", рекла је министарка.

Амбасадор Хасанов честитао је потпредседници Владе на признању "Европска личност године" и "Европски најминистар" које јој је прошле недеље уручено у Сарајеву истакавши да посвећеним радом доприносу развоју Србије и региона.

Саговорници су се сложили да су одлични политички односи које граде два председника предуслов за наставак успешне сарадње у реализацији инфраструктурних пројеката, саопштено је из кабинета министарке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво