Вучић: "Телеоптик" мозак одбрамбене индустрије, ускоро веће плате

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, након обиласка "Телеоптика" у Земуну, да компанија сада поново живи и представља мозак наше одбрамбене индустрије.

Александар Вучић је најавио нова улагања у "Телеоптик" и веће плате за запослене. Фабрика "Телеоптик жироскопи" бави се развојем и производњом најсофистициранијих система наоружања, оптичких и оптоелектронских справа.

"Радници овде раде за изузетно мале плате. Нећу ја да вам кажем, ваши руководиоци ће вам рећи за који дан колико повећање плате ће бити. Бићете нешто задовољнији", рекао је Вучић на конференцији за новинаре после обиласка фабрике. 

Како је нагласио, неопходно је задржати раднике овде да не оду у друге компаније.

"Данас је овде ситуација знатно боља, то је некад била угашена компанија, данас живи", рекао је председник Србије.

Подсетио је да је, према програму који је усвојен док је био премијер, у ову фабрику већ уложено шест милиона евра, а да ће бити издвојено још око шест.

Навео је и да се данас у фабрици може видети 50 до 60 одсто нових машина које су набављене.

"Кад сам био у Казахстану видео сам најчистију белу собу, а данас овде је та соба и лепша и чистија, и температурно и по притиску једнако или боље урађена него она у Казахстану", рекао је Вучић, показавши један од производа ове фабрике за који је радницима, како кажу, потребно око сат и по времена.

"Ово је наших руку дело и на то смо поносни. Видели сте овде и коришћење нанотехнологије, за нишане који користе мат технологијУ која вам омогућава да се не одате када вас непријатељ осматра, има наткорозивну заштиту. И то производимо овде. Ту је и прецизна механика, мотори за главе за навођење ракета, то је нешто за нас од кључног значја. Мозак система наше одбрамбене индустрије је овде", поручио је Вучић.

Председник Србије је додао да се фабрике обнављају, и захваљујући томе опстају.

"Укупан извоз нашег оружја, муниције, оруђа 2012. био је 154 милиона евра, прошле године 560 милиона а ове очекујемо преко 620 милиона. Кад израчунате то је у односу на 2012. четири пута повећање и на то сам поносан", поручио је Вучић. 

Фабрика ће реализовати уговоре вредне више од 10 милиона долара

Влада Србије је крајем прошле године, према подацима Министарства одбране, уложила у "Телеоптик жироскопе" скоро седам милиона евра, а најављено је да ће то предузеће реализовати уговоре вредне више од 10 милиона долара.

Захваљујући финансијској подршци владе, купљене су машине за земунску фабрику и реновирана је хала, како би ове године могла да почне производња најмодернијих машина у области одбрамбене индустрије.

То предузеће је спасено од гашења и приватизације и сада успешно ради, а најављено је и запошљавање младог кадра.

Од почетка увођења нове опреме, кроз инвестициони програм владе, запослено је нових 40 радника, а до краја ове године планира се запошљавање још 40 – превасходно ижењера и техничара у развоју и производњи.

Укупан број запослених достићи ће 250 запослених и радно ангажованих лица.

Иначе, у наредним годинама се планира увођење у Војску Србије више од 95 различитих нових типова наоружања.

Када је реч о новој опреми у "Телеоптику", набављене су нумеричке машине са већом ефикасношћу, које ће обезбедити обављање послова за нашу војску, али и домаће и иностране партнере.

"Телеоптик жирокопи" су били најбоље предузеће у области вођења ракета и глава за самонавођење по лиценци, а сада раде и разне оптоелектронске справе за инострано тржиште.

број коментара 12 пошаљи коментар
(уторак, 10. јул 2018, 10:15)
anonymous [нерегистровани]

Vidite li vi !?

Pa covek je sam rekao da je zaprepascen niskim platama ! Sta drugo da se doda?

(понедељак, 09. јул 2018, 23:40)
kaktus037 [нерегистровани]

kaktus037

Veca plata vise radnika.

(понедељак, 09. јул 2018, 08:38)
anonymous [нерегистровани]

Samo napred

Odbrambena industrija je jako bitna za nas,za nasu vojsku i ljudima treba povecati plate!!

(недеља, 08. јул 2018, 17:52)
anonymous [нерегистровани]

Vojska Srbije

Nisam baksuz i ne zelim da malerisem. Svaka cast Teleoptiku i svim drugim preduzecima koje cine deo Namenske Industrije Srbije. Ali me zanima kada ce vec jednom poceti da uvode sve te nove moderne 'igracke' u naorzanje Vojske Srbije, a ima mnogo toga novog. Stalno se prica o izvozu ( sto je lepo, od tih para se kupuju nove masine, otvaraju nova radna mesta itd.) ali mora nesto i Vojska da dobije. Strani kupci kada zele da kupe neki nas vojni proizvod prvo se informisu da li tih proizvoda ima u naoruzanju Vojske Srbije.

(недеља, 08. јул 2018, 15:51)
Фудбалер [нерегистровани]

Развој наменске индустрије.

Укупан извоз нашег оружја, муниције, оруђа 2012. био је 154 милиона евра, прошле године 560 милиона а ове очекујемо преко 620 милиона. Кад израчунате то је у односу на 2012. четири пута повећање и на то сам поносан. Свака инвестиција је потребна, и свака инвестиција омогућава развој и напредак наше државе.ВС и потребна нова муниција, нова механизација, и систем одбране. Србија има стручњаке из наменске индустрије да заштити своју државу.

(недеља, 08. јул 2018, 15:09)
anonymous [нерегистровани]

Uspeh

Aleksandar Vucic od kad je na vlasti ulaze u vojsku podize je tako i fabrike koje proizvode oruzije

(недеља, 08. јул 2018, 14:43)
anonymous [нерегистровани]

Posledica

Bila su i pitanja novinara.Pa predsednik rece.Ja cu ponuditi narodu kad budem imao sta opipljivo oko KiM a narod neka odluci.Kaze da ce racionalni rtazumeti ostali verovatno nece.Jos veli da se ni malo ne nervira zbog toga.A mene eto plasi stanje u kome ce biti Srbija u trenutku kad predsednik ponudi resenje.Da ne budemo u stanju u kome uopste ne moze biti resenja za nas.Valjda se razumemo.

(недеља, 08. јул 2018, 14:09)
anonymous [нерегистровани]

plate

Samo se obećava i ništa se ne događa...
neko drugi zato ima i prekoviše. Oj Srbijo!

(недеља, 08. јул 2018, 13:46)
Maja [нерегистровани]

Teleoptik

Ovakve fabrike su za nas od velikog znacaja, jos da ih bude ovako uspesnih i dobrih!

(недеља, 08. јул 2018, 13:43)
Štamparska grešak [нерегистровани]

"Srbija je postala vema važan centar za nove investicije,"

tačnije- subvencije!