Михајловићева са делегацијом кинеске компаније

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са делегацијом компаније "Чајна рејлвеј интернешенел" о реализацији пројекта модернизације и реконструкције пруге Београд-Будимпешта на територији Србије.

Компанија "Чајна рејлвеј интернешенел" је, заједно са кинеском компанијом Корпорација за путеве и мостове, главни извођач радова на деоници Београд-Стара Пазова, а на предстојећем Самиту шефова влада Кине и 16 земаља централне и источне Европе у Софији, потписаће комерцијални уговор и за деоницу од Новог Сада до Суботице.

"Уверена сам да ће радови на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта бити изведени квалитетно и по плану, имајући у виду да је ово један од најважнијих пројеката за Србију и треба да буде пример за друге пројекте са Кином у региону и Европи", рекла је Михајловићева.

Представници "Чајна рејлвеј интернешенела" захвалили су потпредседници Владе на подршци Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и "Инфраструктуре железнице Србије", и поручили да ће учинити све да испуне очекивања српске стране и радове изведу по плану, наведено је у саопштењу из кабинета потпредседнице владе.

број коментара 0 пошаљи коментар