Асфалтирање најкомпликованије деонице источног крака Коридора 10

На најкомпликованијој деоници источног крака Коридора 10, од Банцарева до Црвене реке, почело је асфалтирање коловоза. Радове на траси дужине 12,3 километра изводи грчка фирма "Актор". Ту се граде четири моста и један надвожњак и радови би требало да буду завршени до краја године.

Потпредседница Владе и министарка саобраћаја и грађевинарства Зорана Михајловић рекла је да ће завршетак Коридора 10 значајно повећати број возила кроз Србију.

Навела је да је 2012. године Коридором 10 прошло 34 милиона аутомобила, а ове године очекују 54 милиона аутомобила.

"Значи 20 милиона аутомобила више ће до краја ове године проћи Коридором 10. Разлог је зато што га завршавамо, зато што је ту већ крај, зато што Србија има такав положај који треба да користи, а то значи да будемо најбржи у спајању запада и истока, севера и југа", рекла је министарка.

Директор "Коридора Србије" Зоран Бабић рекао је да је ово једна од најзахтевнијих деоница на којој се ради 24 сата у свим временским условима.

Дарко Булатовић, градоначелник Ниша, рекао је да је Коридор 10 један од значајнијих пројеката на територији града Ниша, који овај део Србије отвара за нове инвестиције.

Михајловић: Нови инвестициони циклус, пет милијарди евра

Министарка Михајловић је за идућу годину најавила нови инвестициони циклус у Србији, од чега ће више од пет милијарди евра бити уложено само за путну инфраструктуру, чија изградња ће почети 2019.

Михајловићева је рекла да се инвестиције односе на Моравски коридор, чија изградња треба да почне, деоницу Коридора 11 од Прељине до Пожеге, за коју је, каже, припремљена сва документација и чија ће израдња почети 1. марта идуће године, затим нови ауто-пут Ниш–Мердаре–Приштина.

Прецизирала је да ће изградња прве деонице ауто-пута Ниш–Мердаре–Приштина, названог ауто-пут мира, и то деонице Ниш–Плоче почети следеће године, те да се завршава докуметација за тај део, а да је у плану да ове недеље почну разговори о закључивању комерцијалног уговора за Фрушкогорски коридор.

Завршава се, додаје, и документација за део ауто-пута између Руме и Шапца, као и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница.

"То су само неке највеће инвестиције у путну инфраструктуру, да не говорим о инвестицијама у железници, на Аеродрому "Никола Тесла", Аеродрому у Нишу, као и на осталим аеродромима. Србију чека заста један нови инвестициони циклус", каже Михајловићева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво