Аеродром "Никола Тесла" спреман дочекује "Ванси"

Представници Владе Србије и француска корпорација "Ванси ерпортс" потписаће данас уговор о концесији на 25 година за београдски аеродром "Никола Тесла.

Почетком јануара ове године објављено је да је француска компанија дала најбољу понуду за концесију која ће бити спроведена кроз изградњу и реконструкцију, одржавање и управљање инфраструктуром аеродрома и обављање делатности оператера.

Аеродором je спреман за новог концесионара. Зна се да уплата у буџет Србије износи 501 милион евра, што ће значајно повећати овогодишњи БДП. Непосредне инвестиције које ће "Ванси" направити су око 730 милиона евра. Сваке године од шест до 16 милиона евра ићи ће у буџет Србије на основу таксе.

"Ванси" се обавезао да неће отпуштати раднике и да у наредне три године неће повећавати таксе на аеродрому, што значи да карте неће поскупети.

Саша Влаисављевић, в. д. директора Аеродрома "Никола Тесла", истиче да су иза аеродрома четири рекордне године.

"Профит је 2016. године износио 25,8 милиона евра, а 2017. профит је био 27,6 милиона евра, што је повећање од седам одсто. У два месеца ове године имали смо 631.000 путника, што је повећање од три одсто. Радује нас и карго повећање од 21 одсто. Имамо летове за Техеран које обављају две иранске авио-компаније. Од тридесетак авио-компанија, а нарочито од 'Ер Србије' очекујемо много лепих изненађења", рекао је Влаисављевић.

Наводи да је "Ванси" најавио интерконтиненталне летове.

"'Ванси' је најавио да ће развијати интерконтиненталне летове. 'Никола Тесла' је потпуно спреман, већ летимо за Кину и Њујорк. Мислимо да нашем партнеру 'Вансију' остављамо аеродром у одличном стању", рекао је Влаисављевић.

Најавио је да ће данас после подне око 16 часова бити одржан и концерт озбиљне музике на аеродрому у част "Вансија", на којем ће бити извођена дела француских композитора.

"Са аеродрома ће стизати само добре вести и у будућности", закључио је в. д. директора Аеродрома "Никола Тесла".

"Ванси" је један од највећих аеродромских оператера у Европи. Годишње услужи 132 милиона путника на 200 аеродорма.

"Никола Телса" ће бити централа "Вансија" у југоисточној Европи са којег ће развијати свој међународни саобраћај, а нарочито интерконтиненталне летове.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво