Брнабић: Звезде су се поклопиле, кренућемо снажно напред

Само три недеље од гала скупа у Хонг Конгу на коме је светској бизнис елити говорила о српској економији у 2018, премијерка Ана Брнабић је дала оптимистично виђење за идућу годину, дипломатама, банкарима и истакнутим привредницима, у згради "Геозавода". Премијерка је приметила да ову годину завршавамо са повећањем плата и пензија и минималне цене рада али и због реформе јавне управе – бољом инфраструктуром.

Премијерка Ана Брнабић сматра да ће 2018. година бити добра за нас али и за регион јер су се, како каже, све звезде поклопиле како би најзад после више деценија кренули снажно напред.

Када је реч о пословној клими, Брнабићева најављује велике олакшице за почетнике у предузетништву и старт ап компаније.

"Дакле, ми сада нове компаније скоро потпуно ослобађамо пореза у првој и другој години пословања, што ће бити велики импулс и мотивација за људе да почну да оснивају своје компаније, па ако успеју - успеју, а ако не успеју, шта да се ради", рекла је Брнабићева.

Оптимизам у погледу економског раста дели и Европска инвестициона банка јер је тренд добар али још недовољан.

"Што се тиче самих инвестиција у ЕУ, оне расту и присутни су позитивни показатељи, међутим још увек нису на нивоу жељеног, односно на нивоу како би се одржао дугорочан економкси раст", каже Дубравка Негре, директорка Евроске инвестиционе банке.

Карла Херши, стална координаторка УН у Србији каже да је Србија снажно привржена циљевима с приближавањем чланству Европске уније и заједничкој платформи и стратегији како за смањење сиромаштва тако и побиољшању наталитета, пројекту који води Славица Ђукић Дејановић.

"Ипак, како економски буде јачала надам се да ће 2018. бити боља година за заштиту деце али и капацитета државе за остварење тих циљева", рекла је Карла Херши.

Да ће следећа бити знатно амбициознија говори план о порасту БДП-а од 3,5 одсто, али да без годишњег раста бруто домаћег производа од најмање четири до пет одсто не можемо очекивати да ћемо стићи развијени свет.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво