Позив Французима да улажу у Србију

Српски министар за заштиту животне средине и просторно планирање Оливер Дулић позвао француске фирме да улажу у Србију. Као потенцијалне области улагања, Дулић навео и системе за обновљиве изворе енергије.

Министар Оливер Дулић је, на скупу који традиционално организује Француска агенција за међународни економски развој, говорио о могућностима улагања у српску привреду, посебно у области заштите животне средине.

Посебну пажњу је посветио "инвестирању у реални сектор, односно у изградњу инфраструктуре и улагање у обновљиве изворе енергије", као великим потенцијалима за инвестиције у наредној години.

"Француска је један од светских лидера у области нових технологија", рекао је Дулић уз уверење да би резултати скупа "могли да буду веома добри за нашу привреду".

На скупу је учествовало двадесетак представника углавном великих француских предузећа, попут "Алкатела", "Даера", ЕАДС-а, као и представници министарства пољопривреде, екологије, туризма и спољних послова.

Учесници скупа су, као отежавајућу околност за улагање у Србију, истакли сложену административну процедуру и проблеме са добијањем дозвола од градских власти.

"Признали смо тај проблем и истакли да је наша намера да се изборимо са великим бројем потписа који компликују процедуру и отварају могућност корупције", рекао је Дулић.

"То ће бити једна од најзначајнијих активности ове Владе, у циљу привлачења страних инвестиција", истакао је министар.

Дулић је нагласио и да ће Закон о планирању и изградњи значајно убрзати процес издавања грађевинских дозвола, као и да ће мере предузете у области пореске политике и других области које захтевају административне процедуре значајно олакшати приступ страним инвеститорима.

"Многе фирме први пут хоће да уђу на српско тржште", каже Дулић и додаје да је на српској Влади да им омогући да "кроз фер борбу на нашем тржишту инвестирају, оплоде свој профит и, што је најважније, запосле наше грађане".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво