Потписан уговор о подаји крушевачког "14. октобра" чешкој фирми

Компанија "СЦМГ 14. октобар" из Београда потписала је уговор о преузимању Индустрије машина и компонената "14. октобар" из Крушевца и најавила да ће до краја године поред садашњих 130 радника те фабрике запослити још 150 људи.

Уговор су потписали директор "СЦМГ@ Војислав Спаравало и представник Агенције за лиценцирање стечајних управника Зоран Милосављевић.

ИМК "14. октобар" је у стечају од јануара 2016. године, а фабрика је продата у петом покушају, првом који је спроведен методом непосредне погодбе уз подношење писаних понуда.

"СЦМГ" је ћерке фирме чешке корпорације "Чехословак груп", која у власништву има и велике компаније као што су "Татра камиони", "Татра војна возила" и "Авиа".

"Погоне ћемо симболично преузети 14. октобра, на Дан ослобођења Крушевца у Другом светском рату, по којем је фабрика и понела име, а тада ћемо јавности представити дугорочне планове за развој предузећа", најавио је Спаравало.

Најављено је да ће производња у фабрици, која је раније производила тешку механизацију, багере и тракторе гусеничаре, као и делове за тенкове, бити покренута одмах по добијању дозволе за рад.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво