За набавку производне опреме више од пола милијарде динара

Министарство привреде реализовало је Програм подршке малим предузећима за набавку опреме у 2017. години, у оквиру којег је одобрено више од 564,6 милиона динара бесповратних средстава. Укупан износ инвестиција у опрему је око 2,8 милијарди динара, саопштило је министарство.

Тиме је, објашњавају, јавни позив за доделу бесповратних средстава за набавку нове производне опреме, унапређење пословања и производње малих предузећа и предузетника у овој години затворен.

"Бесповратна средства је добило 399 привредника, а најзаступљеније делатности су обрада и прерада дрвета, метала, производња текстила и одевних предмета, као и производња прехрамбених производа и штампање", објашњавају у Министарству.

Заинтересовани који нису узели учешће у програму моћи ће да аплицирају по новом Програму кроз подршку инвестицијама у привреди који спроводи Министарство привреде у сарадњи са Фондом за развој, најављују из министарства.

"Програм подршке за набавку опреме део је пројекта Деценија предузетништва и представља комбинацију повољних банкарских кредита и бесповратних средстава државе", наводи се у саопштењу.

Како кажу, суфинансирају набавку производне опреме у износу од 25 одсто њене вредности, док се 70 одсто трошкова набавке финансира из повољних кредита банака или финансијског лизинга компанија партнера на Програму.

"Преосталих пет одсто је учешће самог предузетника", додају из Министарства.

Програм се реализује у сарадњи са Развојном агенцијом Србије и одабраним пословим банкама: "Прокредит", "Халкбанк", "Уникредит", "Сосијете женерал", "Ерсте банка" и "Рајфајзен лизинг", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво