Михајловић и Николић: Тимским радом до нових пројеката

Потпредседница владе Зорана Михајловић и председник Националног савета за сарадњу са Кином и Русијом Томислав Николић разговарали су о инфраструктурним пројектима које Србија спроводи са кинеским и руским компанијама, а Николић је истакао да ће Влади Србије брзо доставити нову студију изводљивости пројекта изградње канала Морава - Вардар.

Наводећи да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, којим руководи Зорана Михајловић, има највише послова са Кином и Русијом, Томислав Николић је рекао да жели да тимским радом то министарство и Национални савет дођу до више послова.

Како се наводи у саопштењу Министарства грађевине, Николић је понудио да "своје добре контакте у Кини и Русији стави у службу обезбеђивања нових послова".

Николић је, у разговору са Михајловићевом, која је чланица Националног савета, рекао и да није одустао од идеје изградње канала Морава - Вардар, до грчке луке Солун.

Он је, како се наводи, истакао да има подршку Кине за тај пројекат, уколико се с њим сагласе Македонија и Грчка и додао да ће на томе радити са званичницима у Скопљу и Атини.

Михајловићева је пренела Николићу да је Србија изабрана за центар за инфраструктуру свих пројеката који се спроводе између Кине и 16 земља централне и источне Европе у оквиру глобалног пројекта "Један појас, један пут".

Добила је подршку Николића у вези са организацијом Самита министара саобраћаја и инфраструктуре Кине и 16 земаља централне и источне Европе који би до краја године био одржан у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво