Свечано отворен нови тржни центар "Рајићева"

У Београду је отворен тржни центар "Рајићева", смештен у самом срцу престонице. У више од 15.000 квадратних метара је око 80 локала; неки од брендова први пут су на српском тржишту. За почетак је, како је саопштено, запослено је 400 људи.

На углу три београдске улице – Кнез Михаилове, Краља Петра и Узун Миркове – шопинг центар. У главној пешачкој зони, једини је у земљи.

"Београд је изузетан град, поносни смо на то што смо део њега, део старог краја и Кнез Михаилове улице. Данас смо остварили први циљ отварањем тржног центра и подземног паркинга. До почетка 2018. очекујемо да комплетирамо пројекат и отворимо хотел у овом сјајном крају", рекао је директор АБД и менаџер пројекта Захи Боне.

Додао је веома срећан што је његов пројекат завршен и да тржни центар представља плод напорног рада.

Премијерка Ана Брнабић поручила је да је из угла Владе Србије та инвестиција израелске компаније "Аштром групе" значајан пример како можемо да сарађујемо са инвеститорима из Израела и обећала да ће Влада пружити пуну подршку њиховом раду и развоју у Србији.

"Бићемо отворени да са Амбасадом Израела радимо на томе да доводимо што више инвеститора из те земље", рекла је Брнабићева.

Захвалила је "Аштром групи" на стрпљењу, јер су, како је рекла, од 2002. године чекали на реализацију пројекта.

"Није било лако проћи крзо папирологију и трудимо се да то променимо. Хвала Граду на ефикасном издавању дозвола – то је једини начин да привлачимо инвеститоре", подвукла је председница Владе.

Подсетивши да је јуче посетила градове у западној Србији – Чачак, Гучу и Лучане – где је разговарала са тамошњим привредницима, Брнабићева је поручила да ће Влада помоћи свим локалним самоуправама у којима се ради и гради.

"Бићемо ту за инвеститоре, разговараћемо са амбасадама, локалним самоуправама, да заједно радимо на томе да отварамо нова радна места", рекла је Брнабићева.

Градоначелник Београда Синиша Мали каже да је, када је говорио о визији развоја главног града, управо такве пројекте и инвестиције имао у виду, те да је нови тржни центар инвестиција од више од 80 милиона евра, која отвара 400 нових радних места.

"Али више од тога, овај део града, са овим објектом, потпуно мења свој изглед. Инвеститор ће о свом трошку уредити фасаде около, тако да ће овај део града засијати потпуно новим и лепим светлом", рекао је Мали.

Према његовим речима, Београд има велики потенцијал, треба "знати само како га искористити", и подсетио да је локација новог тржног центра више од десет година била потпуно празна и запуштена.

"Успели смо да, кроз марљив и тежак рад са инвеститором, покренемо ову инвестицију и ево, стојимо у једном од најлепших објеката у граду. Више од 1.100 градилишта имамо активно у овом тренутку у нашем граду, радимо и боримо се за сваку нову инвестицију, свако радно место, да се свако запуштено место у Београду промени, да се улепша сваки парк и у будућности ћемо се понашати на исти начин са тим проблемима", рекао је Мали.

Захваљујући председници Владе, градоначелник Београда је рекао да никада није била боља сарадња Владе и Града Београда.

"Није било лако ни израелским инвеститорима, од 2002. до данас чекати на реализацију инвестиције, али смо направили једну велику, лепу и нову слику Београда, нову слику Србије, само у овом центру запослили 400 људи. Хвала на стрпљењу и надам се да ћете и следећу инвестицију разматрати управо овде, у Београду", рекао је Мали.

Отварање Шопинг центра "Рајићева" окупило је велики број људи, који су уживали у закусци и камерној музици.

Тржни центар у Рајићевој улици је инвестиција је израелске компаније "Аштром група", вредна 80 милиона евра, а у нових 15.300 квадратних метара простора дизајнираних за уживање и куповину у најлепшем делу града, сместило се више од 80 локала и 450 подземних паркинг места.

Изградњи су претходила археолошка истраживања у којима је учествовао Градски завод за заштиту споменика и Археолошки институт – нађени су остаци из 2, 4. и 17. века, који су реконструисани, сачувани и представљени. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво