Синдикати "Фијата" траже конкретне предлоге за прекид штрајка

На Скупштини синдиката фабрике "Фијат Крајслер аутомобили Србија" одлучено да се штрајк настави док им се послодавац не обрати и не изађе са конкретним предлозима. Подржана иницијатива председнице Владе да лично посредује у преговорима између менаџмента и Штрајкачког одбора.

О заједником ставу Самосталног и синдиката УГС Независност у понедељак ће се изјашњавати око 2.000 радника у штрајку из обе смене.

Синдикати подржавају иницијативу председнице Владе Ане Брнабић да се уђе у преговоре са менаџментом компаније, али, како кажу, најпре морају да добију гаранције од пословодства о њиховим захтевима.

Надају се да ће им се из компаније ФЦА што пре обратити са конкретним предлозима, што је продуслов за поновно покретање производње.

Зоран Станић из УГС "Независност" каже за РТС да остају четири захтева, које неће мењати док им се послодавац не обрати.

Председник Самосталног синдиката Зоран Марковић истиче да ће се поново обратити руководству "Фијата" и да ће о својим закључцима обавестити Владу Србије.

Око 2.000 радника у "Фијатовој" фабрици у Крагујевцу протестује на радним местима од 27. јуна. Не раде ни кооперанти, а до сада је произведено око 4.000 возила мање од плана.

Радници траже повећање бруто основице зараде са 38.000 на 50.000 динара, реорганизацију производње, исплату бонуса и накнаде за трошкове превоза ван стандардног радног времена.

Број коментара 45

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара