Политика: Пет понуда за Аеродром "Никола Тесла"

У трку за концесионо управљање београдским Аеродромом "Никола Тесла" ушла су четири конзорцијума и једна компанија, који ће морати да доставе обавезујуће понуде, пише "Политика".

Реч је о швајцарско-француском конзорцијуму ("Мердијам истерн Јуроп инвестментс", Аеродром из Цириха и "Ефаж"), индијско-грчком конзорцијуму ("ГМР инфрастракцер лимитид" и "Терна"), француској компанији "Винси ерпортс", јужнокорејско-турско-кипарском конзорцијуму ("Инцион интернешенел ерпорт корпорејшн", "Јитиримлари ве ислетме" и "ВТБ капитал инфрастракцр") и кинеском конзорцијуму ("Хејна ер тревл сервис", ХНА и "Чајна нешенел аеро технолоџи").

Ако се погледа њихов портфолио стиче се утисак да ће се за београдски аеродром борити заиста озбиљне компаније које имају искуство у авио-бизнису, наводи Политика.

На претквалификациони конкурс за Аеродром "Никола Тесла" јавило се 27 заинтересованих компанија, а од среде 21. јуна почиње права трка за избор концесионара од када би требало да почну да стижу обавезујуће понуде.

Објављивањем имена оних који су прошли квалификације почиње друга фаза поступка која ће трајати два и по месеца односно 75 календарских дана. 

То значи да би почетком септембра требало да буде познато коме ће држава поверити аеродром на управљање у наредних 25 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво