Кад из трубе потече ракија

У Лесковцу четири млада човека производе воћну ракију. За годину дана колико то раде први пут су учествовали на сајму пољопривреде и освојили седам медаља за квалитет, али и дизајн.

Ракија је производ економисте Јовицe и браће Тривунац уз надзор искусног технолога Динића. Они су пре годину отворили дестилерију и упослили 10 радника.

Дванаест месеци касније воћне ракије из Лесковца на пољопривредном сајму у Новом Саду у конкуренцији 36 дестилерија из Србије и иностранства проглашене су за апсолутног шампиоа квалитета.

"Наш циљ је да цео наш крај подигнемо на један виши ниво да од нашег сељака можемо да откупимо воће као што је лесковачка дуња, виљамовка, шљива. Са руском комором смо у перговорима да наше производе пласирамо на њихово тржиште", каже Бранислав Јовић из дестилерије "Тривулекс".

Ракија јесте квалитетна али је и боца важна. Зато дизајн не препуштају случају. Осим камиона - флаше у облику трубе, хармонике.

"За добру продају поптребан је и добар Дизајн, за шта се побринуо наш дизајнер Филип Филиповић из Лесковца и сада на новосадском сајму смо добили плакету за дизајн", каже Милан Аранђеловић из дестилерија "Тривулекс". 

Вртоглави успех приписују доброј идеји, али и подробном испитивању тржишта као и јасном бизнис плану. Намеравају ширење производње и изградњу хладњаче у лесковачкој зеленој зони. Не плаше се конкуренције јер знају колико вреде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво