За ваучере највише заинтересовани пензионери

Од почетка године за ваучере за одмор у неком од туристичких места у Србији пријавило се више од 19.000 грађана.

Они ће моћи да одмор проведу у неком од 543 угоститељских објеката.

Према подацима Министарства трговине, туризма и  телекомуникација, од 4. јануара до данас од укупног броја пријављених за ваучере- 19.072 највише интересовања за одмор влада међу пензионерима, тачније за ваучере се пријавило 11.917 њих.

Скоро 30 одсто пријављених су запослени чија примања не прелазе 60.000 динара а свега 1.411 чине незапослени.

За ваучере се пријавило и 81 лице које остварује право на додатак - помоћ и нега, 44 пољопривредника, затим приближно толико је лица која остварују право на додатак -пензијско-инвалидско осигурање, а пријавило се и 38 ратних и војних инвалида и лица из породица палих бораца.

Највише пријављених за ваучере је из Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Панчева, Зрењанина и Чачка.

Грађани су најзаинтерсованији за одмор у Пролом бањи.

Такође их интересује и Бања Ковиљача, Златибор, Луковска бања и Копаоник.
Тренутно је грађанима на располагању 543 угоститељских објеката, а у Министарству подсећају да се листа ажурира сваког петка.

Акција поделе ваучера почела је половином прошле године,а од 6. јула до 15. октобра пријавило се укупно 14.087 грађана, који су тада ваучере могли да користе у 244 угоститељска објекта.

За нешто више од три месеца колико је трајала акција протекле године, домаћи туризам, само захваљујући овој мери забележио је око 118.625 ноћења (8,5 ноћења по кориснику).

Најтраженија дестинације у 2015. години била је као и ове године Пролом бања, затим било је интересовања и за Сокобању, Врњачку бању, Копаоник, Луковску бању.

Директор Јуте Александар Сеничић рекао је за Танјуг да је добро што постоји велико интересовање угоститеља и што се све већи број објеката јавља са жељом да прима ваучере за боравак туриста.

"У овом тренутку, то је једна од активности која ће допринети већем унутрашњем туристичком промету што и јесте била идеја, а с друге стране  представља и подстицај туристичким агенцијама да стимулишу и организован долазак страних туриста у Србију.

Све то доприноси једном бољем резултату и очекујемо да он буде бољи него прошле године", рекао је Сеничић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво