Михајловић: Коридор 11 у року, у приправности 2.200 путара

Министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је деоницу Коридора 11 од Љига до Прељине, која је услед поплава претрпела мања оштећења и изјавила да ће тај аутопут у дужини од 40 километара бити отворен у року, до 25. августа ове године.

"Сва расположива  механизација и људи су у приправности не само на Коридору 11 већ и у целој Србији. Око 2.200 људи је у приправности односно сви који раде у путарским фирмама, домаћим или страним, су спремни да помогну у сваком тренутку ако постоји потреба", рекла је Зорана Михајловић новинарима.

Према њеним речима, тренутно се у земљи активирало око 300 клизишта, а у Србији их има на  хиљаде због природе земљишта.

Зорана Михајловић се прошла са директором Коридора Србије Дмитром Ђуровићем целом трасом од Љига до Прељине и обишла најкритичнијју тачку, у Брђанима код Горњег Милановца, где је поплава срушила скелу на мосту у изградњи, преко реке Дичине, у близини тунела "Брђани".

"Ово је највиши мост код Брђана, који је припремен и бетониран, скеле су пале, али срећом мост није пао и то ми је  драго", рекла је министарка најављујући да ће тај мост бити завршен у мају.

Министарка је рекла да ће министарство помоћи да се санира штета услед поплаве коју су претрпела два домћинства у Брђанима.

"Овај аутопут од Љига до Прељине  ће, како је по уговору и како смо рапортирали премијеру Александру Вучићу, бити до 25. августа пуштен у саобраћај", нагласила је Михајловић.

Она је додала да су тренутно у Србији непроходна само два државна путна правца код Чачка и Гуче.

Ђуровић је рекао да невреме не сме да омета предвиђену динамику радова И да ће бити поштован рок 25. август за деоницу Коридроа 11 од Љига до Прељине, где је главни извођач радова азербејџанска фирма "Азвирт".

На тој деоници су као подизвођачи ангажоване домаће фирме "Планум" и "Енергопројект".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво