Темељне припреме аеродрома "Никола Тесла" за летове преко океана

Аеродром "Никола Тесла" интезивно се припрема за интерконтинентални саобраћај који је највљен за средину лета. Набавља се нова опрема по прописаним стандардима америчких ваздухоловних власти, а терминали се прилагођавају новим већим ваздухопловима.

Лета преко океана неће бити без добре безбедности. После 11. септембра летови ка Америци имају много веће и компликованије безбедносне процедуре. Опрема која је набављена раније, довољна је основа да се уз надградњу задовоље сви стандарди.

Аеродром очекује велики број путника из суседних држава, па се тако сама зона међународних летова проширује и обогаћује новим садржајима.

Инвестиције у безбедност до краја године биће око шест милиона евра, а поставиће се четири километра жичане ограде, набавити нови ренгени за пртљаг, за трагове барутних честица, а крајем године стиже и ново ватрогасно возило.

"На завршном састанку, који је био петог фебруара инспекција није имала примедбе. Нама су рекли пар препорука које смо уважили, а једна од њих се односи на ажурирање софтвера пропусница које се користе у овој зони што смо одмах са нашим ат сектором урадили и сада више ни препорука нема", каже директор безбедности Аердорома "Никола Тесла" Влада Мицић.

Посебан сектор Aеродрома "Никола Тесла" који се бави отпремом и прихватом великих авиона, не треба да улази у нову опрему. Све већ постоји и користи се. Путници ће уживати у максималном комфору, нарочито при укрцавању.

"Авион ће бити паркиран на платформи Ц која може да прихвати веће ваздухоплове. Посебан конфор за укрцавање биће у томе што ће га опслуживати два авио-моста и што то могу да ураде нови авио-мостови које смо купли и монтирали", истиче директор пријема и отпреме авиона и путника Жарко Сувоцаров.

Што се тиче кадрова, аеродром је на време ишколовао и лиценцирао своје запослене. Наравно, обим посла отвара могућност за нова радна места, међутим, како се посао буде развијао, тако ће и број запослених расти, кажу на аеродрому.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво