Читај ми!

Списак највећих пореских дужника

Објављен списак 1.500 највећих пореских дужника у Србији. Пореска управа објавила имена по 500 предузећа, предузетника и физичких лица.

Пореска управа Србије (ПУ) објавила је списак 1.500 највећих дужника у Србији. На списку објављеном на сајту те државне институције, налази се 500 највећих дужника - правних лица, 500 физичких лица и 500 предузетника који дугују за неуплаћене порезе.

Априлски спискови дужи су од јануарских, на којима је било по 100 дужника. Многи од њих нису на новим списковима, јер су, у међувремену, вратили дуг или уговорили репрограм.

Директор Пореске управе Драгутин Радосављевић каже да је транспарентност објављивања спискова дала резултат, јер је нешто више од трећине дужника измирило обавезе.

У новој групи фирми којр дугију за неуплаћене порезе нашли су се и "Трудбеник градња" у стечају, Институт за рудартсво и металургију Бор, фабрика хартије "Божо Томић", "Горки лист" у стечају, ИКЛ у стечају, друштвено предузеће "Коштана" које наведено као брисано предузеће, "Рад интенационал", "Заваривач" у реструктурирању.

На списку су и "Застава аутомобили" у реструктуирању и "Симпо" Врање, са назнаком - закључак владе.

Углавном је реч о фирмма у процесу реструктурирања, фирмама у стечају и брисаним предузећима.

У Пореској управи су раније истицали да је претходни списак, који је објављен у јануару, допринео већој наплати пореза, а очекивања су да се дисциплина у измирењу пореских обавеза поправи, објављивањем ових спискова, на шта је ПУ обавезна по закону о пореском поступку и админситрацији.

Пореска управа би на крају сваког квартала у години тербало да објави спискове највећих дужника у Србији.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво