Све више српских производа у Русији

Извоз пољопривредних производа из Србије у Русију сваке године расте за 50 одсто, нагласио потпредседник Народне скупштине Србије Ненад Поповић у разговору са руским министром пољоприведе Николајем Фјодоровим.

Потпредседник Народне скупштине Србије и потпредседник Демократске странке Србије Ненад Поповић истакао је, у разговору са руским министром пољоприведе Николајем Фјодоровим, да извоз пољопривредних производа из Србије у Русију сваке године расте за 50 одсто, а воћа чак за 100 одсто.

То показује велику тражњу руског тржишта за производима из Србије, рекао је Поповић, нагласивши да српски пољопривредници треба још више да се оријентишу ка извозу на руско тржиште, због олакшица које им пружа бесцарински споразум са Русијом, наводи се у данашњем саопштењу Економског савета ДСС-а.

Поповић је, као специјални гост министра Фјодорова, присуствовао отварању Сајма пољопривреде "Златна јесен 2012" у Москви, који је један од највећих у Европи и његовом отварању је присуствовало више од 40 државних делегација из целог света.

Отварању Сајма претходио је радни састанак Поповића и Фјодорова, на којем су разматране могућности унапређења сарадње Русије и Србије у области пољопривреде.

У оквиру својих међународних активности у Русији, Поповић се у Москви састао и са првим потпредседником руске Думе и високим функционером владајуће партије "Јединствена Русија" Андрејом Воробјовим.

Руски званичник је изразио уверење да ће економски и политички односи две земље бити још јачи у будућности, потврдивши још једном принципијелну подршку Русије политици очувања Косова и Метохије у границама Србије.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 11. окт 2012, 17:21)
Voroncov [нерегистровани]

Proizvodi i prodavaj tano gde možeš,

to jest na tržište koje prihvata robe po ekonomski prihvatljivim cenama, bez diskriminacije i puno adminitriranja.Pravi je dogmatizam zanositi se iluzijama da moraš izvoziti robe baš na neka tržišta koja ne žele tvoju robu.Roba je sve što se može prodati, a ne samo proizvodi visokih tehnologija.