Пећина Врело најдубља у Европи?

Уколико се потврди да је дубина подводне пећине Врело, у кањону Матка у близини Скопља, 190 метара, биће проглашена за најдубљу подводну пећину у Европи. Тренутни рекорд држи пећина у Италији, са дубином 182 метра.

Ронилац Луиђи Касата из Међународне експедиције која истражује дубину подводне пећине Врело у кањону Матка у близини Скопља, стигао је током јучерашњег дана до дубине од око 190 метра.

Италијанси ронилац је, како је наведено у саоштењу друштва "Врело", које је и организатор експедиције, наишао на платформу и није могао да види дно пећине.

Уколико та дубина буде потврђена, Врело ће се сматрати за најдубљу подводну пећину у Европи.

Тренутни рекорд држи пећина у Италији, са дубином 182 метра.

Према проценама стручњака, Врело је дубоко 330 метра, а ако је то тачно, то је најдубља пећина у свету. За сада тај примат има једна пећина у Јужној Африци, са 282 метра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво