Експлозија бомбе у Грчкој

Експлодирала бомба разорног дејства испред пореске службе у атинском кварту. Нема повређених. Нико није преузео одговорност за напад, истрага у току.

Снажна бомба експлодирала је рано јутрос испред канцеларије пореске службе у атинском кварту Амбелокипи и изазвала велику материјалну штету али није било повређених, саопштила је полиција.

Експлозија се догодила у 4. 35 по локалном времену, а пола сата пре тога су два грчка листа упозорена анонимним телефонским позивима да ће се то догодити, рекла је портпаролка полиције Магдалини Бакалару.

Према њеним речима, бомба је изазвала "велику материјалну штету" у делу око пореске канцеларије. Улаз у канцеларију видно је оштећен, а прозори на суседним зградама и становима су пололомљени од јачине удара.

Антитерористичка полицијска служба одмах је покренула истрагу. Нико још није преузео одговорност за овај напад.

Екстремно левичарска група која се зове Оружана револуционарна акција прошлог месеца је преузела одговорност за сличан напад на другу пореску канцеларију у Атини у коме није било повређених.

Напади са експлозивним направама или запаљивим бомбама учестали су у Атини и у Солуну а често се за њих оптужују групе екстремне левице или анархистични покрети.

Омиљене мете су им дипломатска представништва, јавне зграде, банке или продавнице аутомобила.

Напади су се појачали после убиства тинејџера у Атини у децембру прошле године које је изазвало велике немире у земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво