Вуковић: Шарићи коректни момци!

Градоначелник Пљеваља Филип Вуковић изјавио да не би рекао где се Дарко Шарић налази и када би то знао. То су врло коректни момци, и та афера у вези са Шарићима је преувеличана, рекао је Вуковић.

И да знам, не бих рекао где се налази Дарко Шарић, рекао је у интервјуу подгоричким "Вијестима" актуелни градоначелник Пљеваља Филип Вуковић, оцењујући да је афера о Шарићима преувеличана.

Вуковић је рекао да је Шарић његов суграђанин, да га познаје и да су њихови односи врло добри.

"Мислим да су то врло коректни момци и да је све у вези са њима предимензионирано", рекао је Вуковић, који се, међутим, оградио, истакавши да са својим суграђанином "није повезан" и да жали што он више није грађанин Пљеваља.

"Вијести" пишу и да је Вуковић негодовао што "злонамерни" српски медији пишу, а црногорски, како каже, преносе да су Пљевљаци увек била познати по "белом" - "некад по сиру, а сада по кокаину".

"Та је прича пренадувана, предимензионирана и нимало не дотиче грађане Пљеваља, јер они јако добро знају шта је права истина. Значи, све то буде и прође, остаје оно што је вредно, а то су грађани Пљеваља, потенцијал Пљеваља, успомене лепе које сви који посете Пљевља понесу из тог града", рекао је Вуковић.

Српско тужилаштво за организовани криминал подигло је оптужницу против Дарка Шарића и још 19 припадника његове криминалне групе, због сумње да су током 2009. године кријумчарили велику количину кокаина.

Прикупљени докази показују да постоји основана сумња да су Дарко Шарић из Београда, Горан Соковић из Пљеваља и Жељко Вујановић из Крагујевца организовали криминалну групу ради шверца кокаина.

Њима се на терет стављају најтежи облици кривичних дела - удруживање ради вршења кривичних дела за које им прети од 10 до 30, односно 40 година затвора, као и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, за које је запрећена минимална казна од 10 година затвора.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво