Читај ми!

Грчки железничари у писму од 7. фебруара упозоравали на опасност

У писму од 7. фебруара грчки синдикат железничара указао је на бројне проблеме у грчкој железници. У писму су навели да "све док се не предузму заштитне мере на радним местима и безбедан рад и саобраћај возова, незгодама неће бити краја".

Десетине људи страдало је у судару два воза у Грчкој, а шеф железничке станице у Лариси је ухапшен. Председник грчких железничара Костас Генидунијас каже да на релацији Атина–Солун не раде ни семафори, ни показивачи, ни контрола саобраћаја и да се све ради ручно.

На то је синдикат железничара упозорио у писму још 7. фебруара.

Тада су навели да су несреће свакодневне појаве и да се не предузимају никакве суштинске мере како би се побољшала инфраструктура и рад, да се не проверавају укључене агенције и да се не тражи одговорност.

"Као и претходне владе, и садашња има друге приоритете, а не безбедно кретање грађана. Сигурност доживљавају као трошак. Министарство проналази новац за разне уговоре, али да се коначно заврши железничка инфраструктура и безбедни саобраћајни системи НЕ!", наводи се у том писму.

Наведено је и да се интервенције обављају селективно, а да надлежни пребацују обавезе једни на друге, при чему АС селективно интервенише, остављајући велике празнине и озбиљне недостатке у одбрани.

"Криве су поплаве, криви су пожари који су оставили изгореле балване, снег је крив, други су криви, ми смо мало криви...", наведено је тада.

Тада су затражили да се омогући специјализација особља, да се заврше инфраструктурни пројекти како би се осигурао безбедан рад, да се правилно одржавају пруге и поправе возови, да се обезбеди лична заштитна опрема, као и да у сваком комплексу постоји техничар задужен за безбедност и лекар.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво