Читај ми!

Патријарх Порфирије стигао у Црну Гору

Патријарх српски Порфирије стигао је у дводневну посету Црној Гори, што је његов први долазак откако је изабран за поглавара Српске православне цркве.

Патријарха Порфирија на подгоричком аеродрому дочекали су изабрани митрополит црногорско-приморски Јоаникије и изабрани епископ будимљанско-никшићки Методије са свештенством Митрополије црногорско-приморске и Епархије будимљанско-никшићке.

Свечани дочек патријарха Порфирија биће уприличен вечерас у 18 часова у Саборном храму Христовог васкрсења, где ће бити служена свечана доксологија и вечерња служба.

"Након тога, слово добродошлице ће произнијети Високопреосвећени новоизабрани митрополит црногорско-приморски господин Јоаникије, а након њега сабрање ће благословити и бесједом се обратити Његова светост патријарх српски господин Порфирије", саопштила је Митрополија.

Како је најављено, после њиховог обраћања на бини испред храма уследиће богат културно-уметнички програм који ће почети пројекцијом документарних филомова Литије и Митрополит Јоаникије.

У програму ће учествовати: гуслар Ђоко Копривица, фоклорни ансамбл народних игара и песама "Ђурђевданско коло" из Подгорице, Даница Црногорчевић, Бранка Зечевић, Фенечки бисери, фрулаш Радован Сукновић, Београдски синдикат и Неверне бебе.

Због епидемиолошких мера, које прописује Министарство здравља, вечерња служба и комплетна свечаност биће на отвореном, на великој бини испред Саборног храма.

Патријарх је допутовао у Црну Гору поводом устоличења изабраног митрополита црногорско-приморског Јоаникија, које ће се обавити сутра у Цетињском манастиру након свете архијерејске литургије.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво