Читај ми!

Детаљи несреће у Хрватској – ухапшен возач аутобуса, рекао да је заспао за воланом

У тешкој саобраћајној несрећи која се догодила приликом слетања аутобуса код Славонског Брода погинуло је десет особа, а 23 су повређене. Аутобус је возио на линији Франкфурт–Приштина, у њему је било 67 путника и два возача. Шеф Цивилне заштите Хрватске Дамир Трут изјавио да је погинуло девет путника и један од возача. Заменик општинског тужиоца Славко Прањић изјавио је да је други возач аутобуса ухапшен, и да је рекао да је на тренутак заспао за воланом.

Заменик општинског тужиоца Славко Прањић који је обавио увиђај на месту несреће изјавио је да се према до сада утврђеним чињеницама, аутобус слетео на травнату банкину.

"Аутобус је прометовао из Франкфурта у Приштину, прометног пријевозника Дева Турс са сједиштем у Приштини", рекао је Прањић.

Према његовим речима, возач аутобуса је затечен на месту несреће и у међувремену је ухапшен. Додаје да је увиђај обављен и да се предузимају друге доказне радње за покретање казненог поступка.

"За сада имамо информацију да се ради о 10 смртно страдалих особа и 23 тешко или лакше тјелесно озлијеђених", рекао је Прањић.

Возач је, каже, ухапшен под сумњом да је управљао моторним возилом и непрописно се кретао, није користио саобраћајну траку, већ је дошло до слетања.

"О томе који су узроци слијетања, за сада не можемо говорити. Исказао је да је на тренутак заспао, но то ћемо све накнадно утврђивати", додао је Прањић.

У саобраћајној несрећи, која се догодила у 6.20, погинуло је десет особа, а више од 40 превезено је у болницу у Славонском Броду.

Шеф цивилне заштите Дамир Трут и министар здрaвља Вили Берош отишли су на место несреће. Након обиласка болнице у Славонском Броду, Берош је рекао да је 15 особа тешко повређено. У аутобусу је било и малолетника, а једна девојчица је теже повређена.

Трут је саопштио да је у аутобусу било 67 путника и два возача. "Нажалост, девет путника и један возач су погинули", рекао је Трут.

Начелник станице Саобраћајне полиције Славонски Брод Фрањо Галић рекао је да је то једна од најтежих несрећа које је видео.

Канцеларија Аљбина Куртија саопштила је да је премијер привремених институција, у пратњи троје министара, отпутовао у Хрватску да посети сународнике повређене у трагичној несрећи. 

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се