Ухапшени произвођачи оружја у БиХ

Петочлана група која се терети да је нелегално производила и продавала оружје и експлозивни материјал, у фабрици на територији Републике Српске, ухапшена је у акцији "Барут".

Осумњичени да поседују фабрику за производњу оружја у Републици Српској, у акцији "Барут", ухапшени су Радомир Лакић и Здравко Трифуновић из Угљевика, те Сеад Касиман, Мирза Мешалић и Јасенко Бегић из Тузле, саопштио је шеф Одељења за истраге и безбедност специјалног тужилаштва РС Дарко Илић.

Према његовим речима, у фабрици се производи потпуно ново оружје, које је, као и експлозивне направе продавано организованим криминалним групама у БиХ, али и ван земље.

Главни специјални тужилац Републике Српске Миодраг Бајић потврдио је да су ухапшене две особе са подручја Угљевика у РС и три особе из Тузланског кантона у Федерацији БиХ под сумњом да су се бавиле нелегалном производњом и трговином оружја и експлозивног материјала.

"У протеклом периоду, захваљујући оперативним и истражним криминалистичким радњама, дошло се до сазнања да на подручју РС делује злочиначко удружење које се бави трговином оружја и минско-експлозивних средстава и муниције", нагласио је Бајић.

Према његовим речима, ухапшени су од раније познати полицији због илегалне трговине оружјем и експлозивним средствима.

Код ухапшених је нађена већа количина пиштоља, минско-експлозивних направа и муниције, а акција ће бити настављена док не буду приведени сви који се доводе у везу са ухапшеном групом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво