Амбасадор САД у БиХ: Очекујемо само поштовање Дејтона

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини Ерик Нелсон састао се данас, други пут за седам дана, са чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком коме је рекао да САД не очекују ништа друго сем потпуног поштовања Дејтонског споразума и територијалног интегритета и суверенитета БиХ, саопштила је амбасада САД у БиХ.

"Двадесет пет година Америка је важан партнер Босни и Херцеговини. У потпуности подржавамо просперитет, стабилност и мир за ову земљу. Радње које то подривају сносиће правне последице", рекао је Нелсон, преноси сарајевски портал Кликс.

Нелсон се са Додиком састао у послеподневним сатима, након седнице Председништва БиХ.

Амбасада је раније данас саопштила да не може да коментарише питање агенције Срна о изјави премијера Федерације БиХ Фадила Новалића који је поручио да ФБиХ неће учествовати у било каквим разговорима који се односе на дефинисање граничне линије међу ентитетима, пореноси портал РТРС.

Из Амбасаде САД нису одговорили ни на питање да ли ће евентуално бити неких санкција према федералним политичарима због неизвршавања ове дејтонске обавезе у складу са Анексом два Општег оквирног споразума за мир у БиХ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво