Ослобођени хулигани који су тукли Србе, хрватско тужилаштво поднело жалбу

Општински суд у Шибенику пустио је на слободу осумњичене за напад на грађане српске националности у кафићу у Уздољу код Книна. Општинско државно тужилаштво поднело је жалбу на ту одлуку суда и затражено је да суд продужи истражни затвор. Међутим, Општински суд је одбио предлог и пустио нападаче.

Општинско државно тужилаштво у Шибенику поднело је 4. децембра оптужницу Општинском суду против петнаесторице хрватских држављана који су 21. августа у Уздољу напали грађане српске националности док су у кафићу гледали фудбалску утакмицу.

Оптужница је подигнута због казнених дела насилничког понашања и казнених дела телесне повреде.

Тужилаштво је након тога затражило продужење истражног затвора за десеторицу нападача.

Општински суд у Шибенику одбио је тај предлог и одредио мере опреза - забране посећивања одређених места и обавезу редовног јављања одређеној особи или државном телу.

Један од нападача се жени, поручио је адвокат Едвард Сушац.

"Мој клијент М. Ч. данас ће бити на слободи. Суд је одбио приједлог за продуљење истражног затвора што је једина законита и легитимна одлука. Мој клијент се жени 14. просинца и ово је била људска одлука Опћинског суда у Шибенику. Нека му је са срећом", рекао је Сушац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво