Јандроковић: Политика коју Србија води није добра

Председник хрватског парламента Гордан Јандроковић сматра да актуелна политика Србије није добра и да не користи побољшању односа двеју држава.

Гордан Јандроковић је, уочи комеморације у кругу вуковарске болнице, новинарима рекао да је уверења да "Србија мора испоштовати све своје обавезе" по питању несталих.

"Србија ће морати да отвори архиве и покаже шта се догађало. Ова политика коју Србија води није добра и не користи побољшању односа двеју држава", рекао је Јандроковић.

Упитан да ли ће Хрватска блокирати Србију на путу њеног чланства у ЕУ, Јандроковић је рекао да је преговарачки пут Србије "јако дуг" и да мисли да ће током наредних година доћи до свега тога што је навео.

Упитан да коментарише то што је лидер СДСС-а Милорад Пуповац на Меморијалном гробљу положио венац јуче, те да се, како је рекао, поклонио хрватским и српским жртвама, Јандроковић је рекао: "Колико сам видео, господин Пуповац је јуче био у Вуковару и исказао је поштовање на свој начин".

Јандроковић није пропустио прилику да каже да је "Хрватска била жртва великосрпске агресије".

"Хрватска је била жртва великосрпске агресије. Да није било Милошевићеве политике, ратови се не би догађали и не би било великосрпске агресије, али је било. То је историјска чињеница", рекао је Јандроковић и додао да је "Хрватска победила у Домовинском рату".

Мисли и да Хрватска на то треба да буде поносна.

"Мислим да морамо да штитимо ту свест и међу младим нараштајима. Морамо се сећати жртава и морамо исказивати поштовање тим жртвама", закључио је Јандроковић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво