Задранин опет преправио графит мржње – "сви пољубите Српкињу или Србина"

Након што је у децембру прошле године преправио графит "Уби Србина" у "Љуби Србина", Јуре Зубчић из Задра је опет интервенисао на сличан начин. Још један сличан натпис претворен је у мирољубиву поруку. Овај пут је крст на усташком "У" претворио у срце. На свом Фејсбук профилу написао је и поруку онима који пишу поруке мржње.

У поруци је Зубчић написао: "Да, опет сам преправио графит. Иде ли вам то на живце? Е баш ми је драго. Мислите да ништа друго ни не знам? Е па баш ми је драго. Мислите да сам будала што се излажем реалној опасности? Е па баш ми је драго да тако мислите."

Како је рекао, док год он представља проблем, дотад друштво има проблем.

"Јер не иду вам на живце наши суграђани који анонимно пишу ове графите!? О њима ништа? Нису вам изазвали реакцију? Они вас не живцирају? Они нису проблем? Запитајте се ко вас и зашто живцира?", написао је Јуре Зубчић.

Рекао је и да онима који пишу графите нису проблем ни усташе ни партизани, већ да су они сами себи проблем.

"Која је то болесна задовољштина кад напишеш графит који позива на убијање било кога? Што све у животу можеш корисног за себе направити и за своју околину, а ти се одлучиш позиват на убијање?", навео је Зубчић.

Аутору графита је рекао да га испуњавају мржњом и да се он не бави својим животом. Упитао га је и шта ће му донети мржња према било којој националности.

"Ајмо сад договор, сви у свом окружењу пољубите Српкињу или Србина. И немојте ми с тим Срби су овакви, Хрвати су онакви. Међу свима има људи и оних који то нису", закључио је Задранин. 

Захвалио је онима који су му указали на графит и који су му поклонили љубичасти спреј.

Јуре Зубчић је и у децембру прошле године на фасади зграде задарског већа месног одбора преправио графит "Уби Србина" у "Љуби Србина".

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво