Одбор за националне мањине Хрватске позвао Владу да стави двојезичне табле

Одбор хрватског Сабора за људска права и права националних мањина, затражио је од хрватске Владе да постави двојезичне табле на државне институције у Вуковару и свим осталим јединицама локалне самоуправе у којима постоји законска обавеза за то.

Одбор је такође задужио Министарство мора, саобраћаја и инфраструктуре да изради акциони план постављања двојезичних натписа на улазу у места у оним јединицама локалне самоуправе у којима постоји та законска обавеза, пренела је Хина.

Тај ће саборски одбор на својој првој седници у септембру расправити предлог Закона о употреби језика и писма националних мањина, који је 2015. Министарство управе упутило у процедуру и после тога покренути поступак усвајања тог закона.

Закон је претходно прошао прво читање.

Одбор ће основати и комисију која ће посетити Вуковар и још неке јединице локалне самоуправе како би се састали с представницима локалних власти, институција, политичког живота и представницима већинског народа и мањинских заједница како би спознали какво је стварно стање и где су стварни проблеми, предложио је председник Одбора, Милорад Пуповац из СДСС-а.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 23. јул 2019, 22:23) - anonymous [нерегистровани]

Ma bitno je da je RS opstala.

Za to smo se i borili 90ih!