Линта: Апсурдна тврдња да је војска РС починила геноцид

Председник скупштинског Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оцењује као "бесмислену и апсурдну" тврдњу да је Војска Републике Српске 1995. године починила геноцид у Сребреници и истиче да западни центри моћи морају да промене политику и помогну да се утврди стварна истина о страдањима свих народа у рату деведесетих.

Миодраг Линта је изјавио да западни центри моћи, ако заиста желе трајни мир и стабилност и помирење у БиХ, морају да помогну око утврђивања стварне истине о страдању Срба и Бошњака у Сребреници и средњем Подрињу, да се једнако поштују све невино страдале жртве из протеклог рата и да сви они који су чинили злочине треба да одговају пред лицем правде.

Сматра да је то пропаганда западних центара моћи с циљем да се у светској јавности додатно оправда лаж да су "Срби у одбрамбено-ослободилачком рату у БиХ били агресори и злочинци, а Бошњаци невине жртве које су водиле ослободилачки рат".

Линта истиче да је веома важно да се у међународној и домаћој јавности стално понавља неспорна чињеница да се Сребреница не може свести само на 1995. годину.

Додаје да су муслиманске снаге, на челу са Насером Орићем, од 1992. до 1995. године извршиле бруталне злочине над српским цивилима и ратним заробљеницима и запалиле и опљачкале велики број српских села и засеока у средњем Подрињу.

Навео је и да за убијање Срба у Сребреници у средњем Подрињу нико није осуђен пред Хашким трибуналом и да је јасно да су Међународни суд правде у Хагу и Хашки трибунал имали задатак да суде само српском народу. 

У питању су, каже, политичке пресуде које немају везе са истином и догађајима на терену. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво