Еколошка катастрофа у Црној Гори, помор рибе у Ћехотини и Везишници

Вест да је дошло до еколошке катастрофе на рекама Везичници и Ћехотини и великом помору рибљег фонда изазвала је огорчење становника Пљеваља и целокупне јавности. Грађани Црне Горе с нестрпљењем чекају резултате да се сазна ко је крив за еколошки геноцид.

Из Спортско-риболовног клуба "Липљен" саопштили су да је дошло до помора рибе у Везишници и Ћехотини и да је "врло очигледан кривац".  

Председник општине Пљевља Игор Голубовић за ЦдМ каже да је обишао терен, да је јасно да је реч о еколошкој катастрофи.

Он поручује да надлежни раде свој посао и најавио је подношење кривичних пријава против одговорних након што се недвосмислено утврди ко је крив.

"Ово нас је све узнемирило. Био сам на лицу мјеста. То је катастрофа. Рибљи свијет на потезу од неколико километара је страдао", испричао је Голубовић.

Према његовим речима на лицу места била је државна инспекција која је изузела узорке и угинулу рибу, те ће се ускоро знати ко је одговоран за еколошки инцидент у Пљевљима.

Голубовић напомиње како се чује и да има индиција да је за помор рибе одговорна "ТЕ Пљевља", али ипак напомиње да треба сачекати да се заврши истрага и недвосмислено се докаже ко је одговоран за ову катастрофу.

"Надлежни ће пронаћи починиоца који ће одговарати за почињено", тврди Голубовић за ЦдМ.

Незванично, челници "ТЕ Пљевља" тврде да се ради о саботажи НН лица, која су на овај начин желели да кривицу за еколошки геноцид над животном средином свале на Електропривреду Црне Горе. 

Након инцидента на лице места су изашли представници Службе за заштиту животне средине општине Пљевља, Општински инспектор за пољопривреду, Републички еколошки инспектор за сјевер Црне Горе из Мојковца као и Републички инспектор за воде при Управи за инспекцијске послове Црне Горе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво