Једна жртва експлозије у згради у Бечу

У рушевинама дела зграде у којој се јуче касно после подне у Бечу догодила експлозија пронађенo је тело жене која није преживела несрећу.

Ватрогасне и полицијске јединице успеле су током ноћи да локализују две особе испод рушевина. Тело страдале жене је пронађено, а за другом особом се и даље трага.

Укупно 14 особа је повређено у експлозији, од којих двоје тешко.

Један од двојице повређених мушкараца задобио је повреде опасне по живот, али су лекари успели да га стабилизују током ноћи. Други мушкарац задобио тешке посекотине од стакала која су пала на њега.

Експлозија се највероватније догодила између другог и четвртоg спрата, у згради у којој је било 22 стана и 42 пријављене особе.

У току ноћи ватрогасци су међу рушевинама пронашли беживотно тело жене. Локализована је још једна особа, која не даје знаке живота.

Током целе ноћи је полиција трагала за три нестале особе, најпре "ручно", а потом и уз помоћ механизације.

Портпарол ватрогасаца Кристијан Фајлер каже да су спасиоци принуђени да се пробијају кроз велике количине шута, на улици и у згради.

Претпоставља се да је несрећу изазвао покварени котао за грејање на гас. Суседи причају да су чули јаку експлозију, која је потресла све у околини од 100 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво