Република Српска добија Жандармерију

Министарство унутрашњих послова Републике Српске одлучило је да реорганизује интервентне снаге ради бржег и ефикаснијег одговора на безбедносне изазове са којима се Српска суочава, укључујући и велики број илегалних миграната, те ће ради бољег функционисања, Јединица за подршку променити назив у Жандармерија, која ће бити допуњена активним саставом МУП-а, првенствено младим полицајцима који су образовање стекли на Полицијској академији. Додају да је за успостављање резервног састава потребан дужи временски период те да повлаче чланове који се односе на резервни састав полиције, јавља РТРС.

Из Министарства наводе да добро опремљеним, професионално обученим и специјализованим снагама могу да одговоре у будућем периоду на безбедносне изазове који ће бити стављени пред полицију.

"С обзиром на то да је за успостављање резервног састава потребан дужи временски период и средства у смислу провођења конкурсних процедура и селекције, опремања униформама и другом припадајућом опремом, као и вријеме за адекватну обуку да би се резервни састав полиције ставио у функцију, из Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима Републике Српске, који се налази у процедури у Народној скупштини Републике Српске, повлачимо чланове који се односе на резервни састав полиције", саопштено је из МУП-а Српске, преноси РТРС.

У саопштењу се додаје да ће Министарство унутрашњих послова у будућем периоду поново размотрити потребе и могућности за увођење резервног састава полиције у структуре Министарства.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво