Додик: Драго ми је што Харадинај доживљава Српску као државу

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да му је драго што премијер самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај доживљава Републику Српску као државу, чак и ако је злурадо персонализује на начин да је зове "Додик држава".

На питање како коментарише Харадинајеву изјаву да свима мора да буде јасно да "Додик државе" неће бити на КиМ, Милорад Додик је рекао да до коначног договора Београда и Приштине, који ће бити прихватљив за све, остаје чињеница да је Република Српска један од два саставна дела БиХ, а да су Косово и Метохија саставни део Србије, пренела је Срна.

"Харадинај је ипак у једном делу у праву, када промишља на начин да решење косовског питања везује за Републику Српску и БиХ, јер је свима јасно да на овако малом простору не може бити прихватљива ни одржива политика двоструких стандарда", нагласио је Додик.

Рамуш Харадинај је изјавио да ће се са немачком канцеларком Ангелом Меркел срести 6. јуна у Берлину и да ће, како је навео, у наредном периоду фокус бити на спречавању настанка "Додик државе" на Косову.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво