Ципрас: Груевски никада није желео да преговара

Грчки премијер Алексис Ципрас рекао је да је покушавао да реши спор око имена са Северном Македонијом још у време владе бившег македонског премијера Николе Груевског, али да је он одбијао било какав сусрет, преноси портал "Плусинфо".

Алексис Ципрас је у интервјуу за Фајненшл тајмс рекао да је о својој намери у вези с решавањем грчко-македонског спора у време Груевског информисао и немачку канцеларку Ангелу Меркел.

"Груевски је човек који никада није желео да преговара. Сећам се да сам био у Берлину код немачке канцеларке. Дуго смо дискутовали о економској кризи, о дугу, о дефициту, о меморандумима. Када смо причали о спољној политици рекао сам јој да желим да решим спор око имена, па чак и са Груевским", навео је Ципрас.

Меркел је, како је испричао, рекла да му не верује јер, како је објаснила, ниједан бивши грчки премијер није желео да отвара то питање.

"Чинило се да је јединствена разлика била око имена. Али, није било само име, већ и наша историја и идентитет. Због тога је био цео процес веома тежак. Мислим да смо постигли избалансирани споразум. Нико није добио 100 одсто својих позиција", закључио је Ципрас.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво